college voor huisartsen met

bijzondere bekwaamheden

nhg geaccrediteerde praktijk

Niet elk ongeluk is een groot ongeluk. De meeste kleine ongelukjes gebeuren gewoon thuis, op het werk of op het sportveld.

Een verstuikte enkel, een snee in een vinger of iemand die zich verslikt, het is zo gebeurd. Iedereen kan helpen, als hij maar weet wat hij moet doen.

 

Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben een EHBO-diploma. Ze hebben een cursus gevolgd en een examen gedaan. Ze weten nu hoe ze kunnen voorkomen dat een situatie erger wordt, terwijl de huisarts of de spoeddienst onderweg is.

 

Een uiterst waardevolle aanvulling op het EHBO-diploma is de cursus Reanimatie. Hiermee kunt u mensen met een hartstilstand of een ander zeer ernstig probleem met hart of longen helpen totdat de hulpdiensten zijn gearriveerd. U redt hier letterlijk mensenlevens mee!

Om hierin voldoende oefenvaardigheid te houden is het nodig na het behalen van een diploma jaarlijks voldoende praktische oefeningen hierin te blijven doen. Maar de beloning hiervoor kan zeer groot zijn!

De actieve EHBO-verenigingen in onze gemeente hebben ook de plaatsing gerealiseerd van automatische defibrillatoren op diverse strategisch gelegen plaatsen in onze gemeente, die u in noodsituaties kunnen helpen het leven van een ander te redden

 

Ook voor u kan een EHBO- en een Reanimatie-diploma dus zeer nuttig zijn. We hebben in de gemeente Heeze-Leende in iedere dorpskern goede en actieve EHBO-verenigingen. Kijk voor hun adres op www.ehbo.nl

Ons team

© 2020 Frank Liebregts HuisartspraktijkLogin