college voor huisartsen met

bijzondere bekwaamheden

nhg geaccrediteerde praktijk

De administratieve kant

Het is belangrijk dat ook de administratieve kant goed geregeld is:

  • bent u nieuw in onze praktijk, geef dan s.v.p. per omgaande aan de zorgverzekeraar door dat u van huisarts bent veranderd.

U bent nl. pas bij mij als patiënt ingeschreven indien uw verzekeraar mij dat schriftelijk heeft gemeld. Zo voorkomt u dat er een onnodige rekening naar u wordt gestuurd omdat wij en de zorgverzekeraar de administratieve kant rond uw inschrijving in onze praktijk niet hebben kunnen regelen.

 

  • Uit oogpunt van efficiency streef ik er naar om zoveel mogelijk rechtstreeks bij de zorgverzekeraar te declareren.

In onze praktijk is office-manager Kitty van Rooij degene die de praktische afwikkeling hiervan verzorgt. Bij vragen hierover of bij een onverhoopt administratief probleem is zij ons aanspreekpunt. Fouten kunnen nl. worden gemaakt, maar zij zijn er om hersteld te worden.

Het zal in het huidige verzekeringsstelsel weinig voorkomen, maar voor zover er nog afzonderlijke nota's naar patiënten worden gestuurd, zal Kitty in geval van een gezin normaliter uit administratieve overweging de nota sturen op naam van de man. 

Mocht dat in uw specifieke situatie onjuist zijn, meldt dit ons dan op de aan u uitgereikte "vragenlijst voor nieuwe patiënten". 

 

 

Tenslotte nog dit: wenst u e-mail contact met onze praktijk over administratieve zaken, dan kan dat rechtstreeks met Kitty van Rooij via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Ons team

© 2020 Frank Liebregts HuisartspraktijkLogin