college voor huisartsen met

bijzondere bekwaamheden

nhg geaccrediteerde praktijk

Vanwege het coronavirus hebben we onze spreekuren moeten aanpassen. 

De meeste gezonde mensen zullen een coronainfectie zonder ernstige problemen kunnen doorstaan. Maar oude en/of kwetsbare mensen (dus alle mensen die normaliter in aanmerking komen voor de jaarlijkse griepspuit) kunnen in grote problemen komen, met kans om te overlijden, in een periode dat zieke patiënten de ziekenhuizen en instellingen voor gezondheidszorg overlopen. 

Het is dus zaak om te zorgen dat oude en kwetsbare mensen de komende tijd zo weinig mogelijk risico op contact met dit virus hebben. 

Daarom zullen we enkele wijzigingen in de organisatie van onze spreekuren door moeten voeren:
• Mochten oude en kwetsbare mensen de dokter zelf willen consulteren dan moeten zij de praktijk eerst te bellen om te bekijken of er een andere oplossing voor uw probleem zonder bezoek aan de praktijk mogelijk is.

• Om zoveel mogelijk wachttijd in de wachtkamer -met besmettingsgevaar- te voorkomen wordt er meer ruimte tussen achtereenvolgende afspraken ingepland.

• Om uitloop van het spreekuur waardoor wachttijd kan ontstaan te voorkomen wordt een ieder gevraagd om alleen urgente problemen aan ons voor te leggen. Lange gesprekken of “lijstjes” moeten in deze coronaperiode dus worden vermeden.

• Gelieve zich zo min mogelijk onaangekondigd aan de balie te melden voor het ophalen van lab-aanvragen, recepten, brieven en andere kleine taken. Overleg met de assistente over een ophaaltijdstip zonder gevaar op drukte aan de balie.

• Mensen die mogelijk het coronavirus onder de leden hebben worden, na telefonische uitleg, gezien in onze Coronakamer" buiten de praktijk naast de gymzaal.


Wat zijn de symptomen van het coronavirus COVID-19?
Koorts >38° met klachten zoals hoesten, kortademigheid of pijn op borst.
Overigens: bij een groot deel van de mensen met deze klachten zal een andere oorzaak hun klachten veroorzaken.


Advies bij klachten:
Als uw klachten mild zijn hoeft u de praktijk niet te bellen: dit kan namelijk ook een gewone verkoudheid zijn. Blijf thuis, ziek thuis uit en houd afstand tot andere mensen.
Worden uw klachten erger:
• bij > 38° koorts in combinatie met
• hoesten en benauwdheid, 
dan moet u wel bellen met de praktijk.


Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn heel simpel en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Deze zijn:

• let op dat er afstand naar anderen gehouden wordt (tenminste de armlengte van een volwassene) en dat er geen lichamelijk contact wordt gemaakt, dus schud geen handen.

• was uw handen regelmatig, de hele hand en pols met zeep ged. minimaal 20 seconden

• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog

• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg

• Bij ziekte moet fysiek contact met anderen worden vermeden dus niet naar het werk of naar school. Thuiswerken kan eventueel wel. Men mag wel even naar buiten om de hond uit te laten of boodschappen te doen maar let dan op dat er afstand naar anderen gehouden wordt.

Tot slot: raadpleeg voor meer informatie ook Thuisarts.nl of de website van het RIVM

Ons team

 Huisartsen:

AFM Liebregts

Mevr ML Castendijk

Mevr S Feijen

 Praktijkmanager / verpleegkundig specialist:

Mevr. MEHC Peijnenburg

 Assistentes:

Mevr. K van Rooij

Mevr. G Raats-Simons

Mevr. W Deenen-Coolen

 Praktijkondersteuners:

Mevr. C de Leest

Mevr. G Raats-Simons

Mevr. R Lacet-Sprokholt

Mevr. M Lurken

 Verpleegkundig Overgangsconsulent

Mevr. K van Rooij

© 2020 Frank Liebregts HuisartspraktijkLogin